Sóder szállítás

Rendelhető sóder típusai:

  • 0-4 mm, kétszer rostált sóder
  • Osztályozott sóderek – 0-4, 0-8, 0-16, 0-24 mmMurva 20-55 mm
  • TöltősóderAgyagos sóder 0-50 mm

Hívj minket!

06 20 490 6275

Sóder szállítás

Rendelhető sóder típusai:

  • 0-4 mm, kétszer rostált sóder
  • Osztályozott sóderek – 0-4, 0-8, 0-16, 0-24 mmMurva 20-55 mm
  • TöltősóderAgyagos sóder 0-50 mm

Hívj minket!

06 20 490 6275

Sóder tulajdonságai

SÓDER 0-4 MM KÉTSZER ROSTÁLT

Osztályozott, homokos, mosott kavics, mely 0 és 4 mm közötti szemekből ál összel. Simító, kiegyenlítő betonok készítéséhez, durva vakoló habarcsok előállításához, valamint többféle beton keveréséhez egyaránt felhasználható.

SÓDER 0-16 MM

Az osztályozott sóder kategóriájába a 0-16 milliméteres szemcsenagyságú ömlesztett terméket soroljuk, mely a betonozási munkálatok esetében a leggyakoribb és legjobb választás. Itt már nagyobb kövek is megtalálhatóak, emiatt pedig a több centiméteres vastagságú betonrészek is kialakíthatók vele könnyedén. Emiatt kitűnő választás alapokhoz, de járdákhoz és lépcsőkhöz szintén nagyon gyakran használják. Megfelelő arányban és nagyobb vastagságú aljzatoknál szintén jó döntés, sőt alkalmazható már talajfeltöltéshez, járdák és feljárók kialakításához is.

SÓDER 0-24 MM

Az normál sóder a legváltozatosabb szemcseméretekkel rendelkező ömlesztett anyag, melynek melyben 0-tól 24 milliméterig találhatunk kisebb-nagyobb kőzeteket. Ez a legjobb sódertípus akkor, ha nagyon vastag és nagyon masszív betonelemeket készülünk kialakítani, például ha házat alapozunk, vagy egy leendő garázs aljzatkialakításán dolgozunk, amit megfelelő vasalással garantáltan nem kezd majd ki a fagy. Ha 5-8 centiméternél vastagabb betonfelületre van szükségünk, a változatos szemcseméret és a nagyobb darabok miatt kitűnő lehetőség, de töltéshez, feljárókhoz, beállókhoz, térkövek alapozásához – megfelelő finomréteggel kialakítva – szintén alkalmas lehet.

TÖLTŐSÓDER, AGYAGOS SÓDER

A töltősóder nem mosott és nem osztályozott. A sóderbányák legfelsőbb rétegét képezi. Kitermelését követően agyagos, jól tömöríthető, utak alapzatának, térkő alá, feltöltésekhez, talajlazításhoz jól használható, de a sárt és vizet nem köti meg, tehát betonozáshoz nem alkalmas. Új termőréteg kialakítása előtt egyenletesen elterítve, megdöngölve optimalizálni tudja a későbbi termőréteg vízháztartását.

Ajánlatot kérek!